Prat de Comte

Enlairat a 364 m a l’esquerra del barranc dels Corralassos, Prat de Comte té una superfíciede 26 Km 2  i és el nucli de població més petit de la comarca de la Terra Alta i de les Terres de l’Ebre (183 habitants, l’any 2019).
El poble és una de les portes d’entrada al Parc Natural dels Ports, pel sector nord-oriental, en un territori muntanyós ocupat per la garriga i les pinedes. El poble descansa al vessant septentrional del tossal d’Engrilló (1076 m)  on es troba el Teix (Taxus baccata),un arbre monumental poc conegut malgrat les seves magnituds i antiguitat, superior als mil anys. El terme és drenat pel riu Caneletes i la capçalera del barranc de Xalamera, afluents de l’Ebre.

És un municipi bàsicament agrari, dedicat al cultiu de l’aulivera, l’ameler, la vinya, fruiters, cereals i llegums, patates i hortalisses. Recentment ha recuperat la tradició de l’elaboració del
licor d’aiguardent, que havia estat lligat a la població, sent-ne testimoni la festa de l’aiguardent celebrada cada any al mes d’octubre. La ramaderia també ha tingut una certa incidència, doncs
actualment es mantenen quatre granges dedicades a la cria d’aviram en funcionament i a la de conills.

El municipi de Prat de Comte pertany a la comarca de la Terra Alta. El seu terme municipal participa de dos espais catalogats en el Pla d’Espais d’Interès Natural: els Ports i les serres de Pàndols-Cavalls. També destaca la Festa de l’Aiguardent a l’octubre en la que el poble obre les portes per oferir al visitant la degustació de la beguda espirituosa i de les coquetes d’aiguardent, dolç típic de la terra.

¿On estem?

FESTES I TRADICIONS

El lluïment de les festes anuals començarà per les festes de Sant Antoni (17 de gener) amb les tradicionals fogueres, i continuarà amb la festa de les dones per Santa Àgueda (4 de febrer). 

El dissabte de Pascua Granada tindrà lloc la romeria al Santuari de la Verge de la Fontcalda. També es celebrarà la Festa dels Xofers per Sant Cristòfol (10 de juliol), i les Festes Majors de Sant Bartomeu (24 d’agost) amb la coneguda i emblemàtica cursa dels cresols.

I per últim, es celebra la Festa de l’Aiguardent a l’octubre, moment en que el poble obre les seves portes a tothom que vulgui degustar els licors d’aiguardent que destil·len els pratdecomtins.

VIURE A PRAT DE COMTE

BORSA D’HABITATGE
Aquí podreu trobar la borsa d’habitatge del poble de Prat de Comte per als interessats en trobar pis o casa! 

TELÈFON DE CONTACTE: 977 428 284

En lloguer (Ref. CB_09)

En venta (Ref. CH_06)

En venda (Ref. FB_01)

En venda (Ref. CB_10)

(Ref. CC_12)

En venda (Ref. CB_15)

En venda (Ref. CB_24)

(Ref CB_34)

SERVEIS DEL POBLE

Ajuntament de Prat de Comte
Escola d’educació primària (ZER Ports-Algars)
Consultori Mèdic
Piscines municipals
Farmacia
Botiga de queviures